Sezer'den Anayasa paketini veto sinyali

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 09:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, AKP'nin erken seçimden önce TBMM'den geçirmeye çalıştığı cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliğini veto edeceği sinyalini verdi. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu dün Sezer tarafından kabulünün ardından, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliğinin görüşmede gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine şöyle konuştu: "Sayın Sezer bir Anayasa hukukçusu. Dolayısıyla var olan parlamenter sistemin bir halkoylaması biçimiyle çözüme ulaşabileceği kanısında olmadığını ifade etti. Bunun da çok sıkışık bir dönem içerisinde değerlendirildiğini daha uzun vadeli bir değerlendirme yapılması gerektiğini belirtti."

Sezer'in bu sözleri, TBMM'de iki ayrı paket olarak ele alınan Anayasa değişikliklerini veto edeceği şeklinde yorumlandı.

Sezer dün Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) da kabul etti. Sezer'le TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilik arasında şu diyaloğun geçtiği öğrenildi:

Sezer: Hukuk devletinin gerçekleşmesine bir nebze de olsa katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Yeni cumhurbaşkanı seçilemediği için bir süre daha görevde kalacağım.

Kutadgobilik: O da Anayasa gereği.

Sezer (gülümseyerek): Evet.

Ziyarete katılan bir yetkili, bugüne kadar Sezer ile TİSK yönetiminin dört kez bir araya geldiğini anımsatarak, "Sayın cumhurbaşkanını ilk defa bu kadar rahatlamış, gerginliğini atmış ve güler yüzlü gördüm" dedi.

Sezer'in son ziyaretçileri Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesi yöneticileri oldu. Şube yöneticilerinden alınan bilgiye göre; Sezer Cumhuriyet mitinglerini övdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber